Com podem saber quan el peix és fresc?

A la revista Cata parlem amb la Pepi Manero, toda una experta en la matèria 

Més de 40 anys tractant diàriament amb productes arribats directament de la mar l'han convertit en tota una experta en la matèria. Només li cal fer un cop d'ull ràpid per reconèixer si un producte és de qualitat o no i per les seves mans, cada dia, passen la majoria dels pescadors de confiança de les grans cadenes de supermercats. Ella és la Pepi Manero, formadora de peixaters a Mercabarna i coneixedora de la professió com ningú; no en va es va iniciar en l'ofici des de molt petita: "Jo vaig aprendre netejant balances, als tretze anys". Ha plogut molt des de llavors. "Ara es fa una formació que és molt important i en la qual s'ensenya no només el tall del peix, sinó també habilitats de cara a tractar amb els clients. La clau és mai enganyar al client", afirma Manero.

 

I és que els clients sempre es mereixen el millor i, a més, sempre esperem el millor. "Es peix fresc de veritat?" és una pregunta que tots ens hem fet algun cop. Com podem saber, però, quan ho és o no? "Els ulls sempre han d'estar vius i la pell ha d'estar molt brillant. La lluentor en els ulls és realment la clau", apunta la Pepi, qui a més recomana fixar-se en les parades amb un alt nivell de rotació.

 

Imprescindible a qualsevol cuina, sigui particular o professional, el peix fresc és un símbol de la nostra gastronomia mediterrània; una proposta que molts consideren prohibitiva, però, sobretot quan es tracta de mirar per la pela. Tanmateix, i contràriament al que acostuma a suposar-se, avui dia és perfectament possible degustar el peix fresc sovint o oferir-li-ho als clients del nostre restaurant sense que això suposi una davallada per a la nostra butxaca. "El peix bo és car, ens arriba molt de fora, però la sardina, l'aladroc, el verat i el peix de temporada sempre està més o menys bé de preu. Cal saber tenir bon ull i apostar sempre pel producte de temporada".

 

Font essencial d'àcids grassos omega 3, de calci, de iode, de vitamines i d'antioxidants clau a l'hora de prevenir malalties cardiovasculars, el peix posseeix unes propietats nutricionals que el converteixen en un aliment fundamental en l'anomenada dieta equilibrada i cardio-saludable. A Geland us oferim un ampli ventall de productes del mar a tres temperatures, però sabem que el peix fresc és sempre molt valorat pels nostres clients de l'àmbit de la restauració. Per aquest motiu treballem diàriament per brindar-vos sempre el millor producte, de la millor qualitat i al millor preu. Making happy chefs és el nostre lema i mai ha estat tan encertat.

 

Llegeix l'article complet "Pescado fresco, todo el sabor del mar" a la nostra revista Cata; la pots consultar a través d'aquest enllaç.

Llistat de notíces