El bacallà, the King in the North

Versàtil, apreciat pels seu valor nutricional i en oferta aquest mes

Es pesca en aigües fredes, és un peix del Nord. Corregim: és EL peix del Nord, amb majúscules, ja que es tracta del peix blanc amb un consum més alt, fet que ens dóna llicència per batejar-lo com el rei del nord, the King in the North.

 

Habitual dels mesos que van de desembre a maig, el bacallà destaca tant per versatilitat que ofereix a la cuina, podent-se cuinar de moltes distintes i apreciades formes, com pel seu valor nutricional: és un peix amb un contingut molt baix en greixos i hidrats de carboni i amb una aportació proteica alta i de qualitat (alt valor biològic).

 

De mida petita i de gran sabor, es tracta d’un peix blanc que posseeix prop de 60 espècies i que acostuma a pescar-se en aïgues islandeses (zona de captura FAO27) mitjançant la pesca d’arrossegament o la pesca en línia. Després de ser capturat, passa per un procés de bany en salmorra, fins a obtenir el punt de sal desitjat, i es talla en filets, lloms, centres, ventresques, etc.

 

I què té d’especial el bacallà perquè estiguem parlant d’ell? Doncs que està en oferta aquest mes! Per què? I a més, doncs perquè es tracta d’un producte magnífic, molt apreciat en l’àmbit de la restauració i tot un imprescindible a la nostra cuina.

 

Concretament, a Geland destaquem aquestes setmanes al bacallà d’Islàndia, amb les següents característiques: de primera congelació, capturat mitjançant la pesca en línia (ham), amb absència total d’hematomes i parts obscures, amb la carn molt blanca i firma, al punt de sal, amb absència de glaseo.... T’hem convençut? El seu sabor ho farà! La seva versatilitat ho farà! Els teus clients ho faran!

 

En lloms, suprema, ventresca, migues... Distintes formes, una mateixa qualitat. Suma’l ja a la teva comanda!

Llistat de notíces