El peix espasa, un ‘gladiador’ per conquistar paladars

Aquest mes, en oferta

Entre la gran nòmina de peixos blaus que trobem al mar, destaca un que s'ha consolidat recentment a les cartes de locals tradicionals i moderns. Estem parlant del peix espasa, també conegut com el peix ‘emperador’ o peix ‘gladiador’, el consum del qual sempre ha estat present a les famílies espanyoles.

 

Aquest peix és inconfusible: aspecte imponent (pot arribar als cinc metres de llarg i a la mitja tona de pes), fort, agressiu i amb un bec llarg i aplanat que utilitza per caçar i defensar-se. Entre els fogons, també és un peix que no deixa indiferent. La seva carn blanca rosada, magra, saborosa i suau dibuixa cercles concèntrics de bella factura. Aquestes característiques són suficients perquè molts el  sobrenomenin com “el bistec d'aigua salada”.

 

El peix espasa precisa una cocció curta, com la tonyina, després d'adobar-ho o marinar-ho prèviament, o directament un marcat subtil pel foc. Segons l'època de l'any pot ser més o menys gras, la qual cosa no canvia mai és el seu valor nutricional: aporta moltes proteïnes, contingut en omega 3, vitamines i minerals. A més, no té espines, la qual cosa li converteix en el favorit de molts, inclosos els nens, i en un producte amb molt poc desaprofitament.

 

És ideal per a menjars o sopars lleugers i admet quantitat de receptes i guarnicions. En salsa verda, de gambes, suquets, a la planxa, en amanides, rotllets... Qualsevol opció és vàlida per convertir aquest producte de Geland en un èxit rotund. Com sempre, seguim treballant braç a braç amb els nostres clients per continuar seduint els comensals més exigents.