Espanya, el país més sa del món

La dieta mediterrània, peça clau de la bona salut que ens ha portat a coronar el pòdium

D’acord amb la llista Bloomberg Healthiest Country Index 2019, la qual recull quins països contribueixen més a la bona salut de la ciutadania, Espanya és el país més sa del món. És dels pocs pòdiums positius que aconseguim, una fita la qual, cal afegir, s’ha aconseguit sobretot en els darrers mesos; al 2017, Espanya ocupava la sexta posició, darrere d’Itàlia, líder fins aleshores. Amb una puntuació de 92,8 sobre 100 a l’últim rànking, però, Espanya ha pujat a la cima del palmarès. El top 5 de països més healthy el completen Itàlia, Islàndia, el Japó i Suïssa.

 

I què és allò que es valora a l’hora de constatar que un país contribueix més amb les seves mesures a incentivar la bona salut entre els seus ciutadans? L’esperança de vida, l’accés fàcil a l’aigua potable i al sanejament i les sancions governamentals pel consum de tabac o per l’obesitat són alguns dels punts que intervenen en la valoració. Estudiant aquest ítems s’observa, de fet, que en general els països europeus ofereixen resultats més favorables.

 

Espanya destaca sobretot per ser el país amb major esperança de vida, segons les dades de les Nacions Unides, superant per primer cop al Japó i seguit només per Suïssa; es preveu, de fet, que el nostre país incrementi encara més aquesta esperança de vida, amb una mitja de 86 anys, en les pròximes dècades. I a què es deu la longevitat dels espanyols?

 

Sens dubte hi ha molts factor que expliquen aquesta major longevitat, tot i que un bon nombre d’estudis i d’opinions expertes assenyalen que l’alimentació que promou el nostre país com a factor clau. Una alimentació la qual, de fet, té nom propi: la dieta mediterrània.

 

Parlem  d’una alimentació sana que es recolza molt en el consum d’oli d’oliva i de fruits secs, per exemple, claus a l’hora de cuidar el nostre cor i protegir-nos de malalties cardiovasculars, causa principal de mortalitat. Fugir dels aliments no saludables, com ara són els processats, constitueix també un factor a tenir molt en compte si volem continuar mantenint els nivells de longevitat, així com que els sistemes de salut impulsin campanyes encaminades a reduir la pressió arterial alta, un índex de massa corporal excessiu o un elevat nivell de sucre en sang.

 

En resum, la nutrició per a la longevitat passa per l’aposta per la dieta mediterrània. I a Geland ens sumem a promoure-la, oferint-vos, diàriament, als restauradors, productes reals i de la millor qualitat.

Llistat de notíces