#EspecialCefalòpodes aquest mes a Geland

3 receptes diferents per cuinar amb pop, calamars o sípies mini

La paraula cefalòpode no sona gaire apetitosa, oi? Pocs ens hem podem resistir, però, a una bona ració de pop a la gallega, a un guisat de pèsols i calamars o a uns bons chocos arrebossats. I més ara, amb aquest temps... com ens vénen de gust unes tapes a la terrassa!

 

Partint d’això i essent conscients que les receptes amb cefalòpodes acostumen a ser les que més triomfen durant aquesta època als restaurants -bé, a les seves terrasses, de fet-, a Geland hem dedicat un parell de pàgines del nostre catàleg de juny a aquests invertebrats. Per celebrar l’especial cefalòpodes, amb el qual trobaràs el pop marroquí, el calamar patagònic i les sípies mini a un preu irrepetible, avui us parlem de 3 receptes diferents i originals amb les quals podreu sorprendre als vostres comensals amb aquest tipus de productes.

 

I comencem amb el pop, un clàssic el qual agrada en totes les seves versions, tant quan el mengem en plats freds com calents. Avui però li donem una volta i proposem una recepta una mica diferent: maonesa de wasabi i llimona, daus de patata amb romaní i pop a la brasa; ho amanim amb all, julivert i oli d’oliva i llestos. Sona bé, oi? Doncs encara té un gust millor!

 

És l’hora del calamar, un habitual de la nostra gastronomia que acostuma a preparar-se farcit. I tot i que receptes n’hi ha moltes, avui et proposem una amb un toc ianqui: calamars amb salsa americana. Comença fregint una mica de ceba i després afegint-hi tomàquet; sumarem més tard el bourbon i flamegem, incorporant alhora pebre, xili i tabasco. Fiquem els calamars perquè es cuinin dins la salsa i quan estiguin a punt els servim amb arròs blanc cuit.

 

I per cuinar les sípies mini, res com fer-les a la planxa i servir-les amb una amanida ben fresqueta o bé preparar-la fregida, en versió tapa. Avui es tracta, però, d’innovar, així que us proposem: carbassons farcits de bulgur i calamars, una recepta saludable i amb molta energia. Començarem fregint els pebrots de dos colors, la ceba i el farcit dels carbassons (els haurem buidat amb cura prèviament); a continuació, fiquem els calamars, sal i pebre, i deixem cuinar. Mentrestant, escaldem els carbassons i bullim el bulgur en un suquet de verdures. Quan estigui tot, farcim els carbassons amb el bulgur, els calamars i les verdures. Un toc de forn i... ready!

 

T’agraden les idees? Aprofita-les pels teus menús o per afegir propostes noves a la carta del teu restaurant. Però sobretot, aprofita el #especialcefalòpodes de Geland i emporta’t aquests productes al millor preu! Fes avui la teva comanda!