GoFoodie, o com trobar fàcilment la millor versió d’un plat de menjar local

Tendències: una interessant app per als amants de la gastronomia

Vivim connectats pràcticament les 24h del dia, enganxats al nostre telèfon intel·ligent i fent valer la tecnologia per realitzar qualsevol tasca quotidiana. La  nostra nova forma de consumir, de viure, ha fet que en els darrers anys hagin proliferat infinitat d’aplicacions mòbils relacionades amb casi qualsevol àrea, incloses les aplicacions gastronòmiques. Actualment, amb només un clic podem fer-ho tot: gestionar la compra setmanal, demanar menjar a domicili o trobar el restaurant amb millors valoracions.

 

Però hi ha una cosa que alguns trobaven a faltar, una aplicació que t’ajudés a descobrir el lloc a on es pot menjar el millor plat local: el millor pulpo a feira a Galícia, la millor fabada asturiana, el millor cocido madrileny, la millor paella valenciana... Resumint: el millor del millor. La solució? GoFoodie, una app creada per Víctor García, Ricardo Oliveire i Raúl García, la qual aspira a convertir-se “en una comunitat pels amants de la gastronomia”.

 

Com funciona? Qualsevol usuari pot pujar una fotografia d’un plat típic d’una zona geogràfica concreta i adjuntar una opinió i la localització del restaurant on l’ha menjat. D’aquesta manera, els que vulguin tastar un plat en concret poden trobar la millor versió d’aquest plat; només han de teclejar-hi el nom al buscador de l’aplicació, podent a més filtrar els resultats per distancia i/o opinió.

 

Tot i que encara es troba en procés de proves, GoFoodie vol créixer i fins i tot traspassar fronteres, ja que actualment el contingut que més abunda a l’aplicació és aquell relacionat amb la gastronomia murciana, indret de procedència dels creadors de l’app. Entre els avantatges, es tracta d’una bona forma de promocionar la gastronomia local de veritat, amb independència de les estratègies de marketing -i pressupostos- que tenen els grans negocis hostalers. Caldrà que esperem un temps per veure si en un futur GoFoodie aconsegueix complir els seus objectius.

 

Via | El País 

Llistat de notíces