No al desaprofitament del menjar

Friolisa Pomona Iberia, compromesa amb la lluita contra el malbaratament d’aliments

El 94% dels espanyols llença menjar a les escombraries, una circumstància la qual suposa un dels principals problemes mediambientals actualment. I tot i que el 60% de la població reconeix que el malbaratament d’aliments és una realitat contra la qual cal lluitar, només un 6% del total afirma que no llença mai menjar. Les dades s’extrauen de l’últim informe de Too Good To Go, un projecte  (app) la finalitat del qual és lluitar contra el malbaratament alimentari.

 

Tot i que la conscienciació és cada cop més gran, és habitual que a les llars espanyoles es continuï sense calcular correctament les proporcions; alhora, s’ha perdut la cultura del aprofitament. Entre els aliments que més es rebutgen, els ous, el peix, la carn i els lactis.

 

La situació no és molt més falaguera als restaurants, on a les deixalles alimentàries habituals de l’establiment cal sumar les sobres que deixen als plats els comensals; les racions sobre dimensionades o l’excés durant l’elecció de plats són factors que acreixen aquesta circumstància. El mateix passa als menjadors escolars i universitaris, així com als hospitals o als centres comercials, focus important del malbaratament d’aliments.

 

El problema, així, no es circumscriu a l’esfera de les llars, sinó que està més que generalitzat. Per pal·liar el malbaratament d’aliments, l’eliminació dels quals es molt costosa pel medi ambient, es promou la pràctica d’un control d’stocks molt rigorós. Des de Friolisa Pomona Iberia, de fet, ens sumem a aquest repte: sent molt conscients d’aquestes preocupacions mediambientals, sotmetem al nostre stock a un control molt exhaustiu, calculant-lo rigorosament per oferir als clients els millors productes, sempre en el moment de consum òptim.

 

Al mateix cop, i des de fa molts anys, la nostra política d’empresa es defineix, entre altres coses, per evitar que els aliments acabin a les escombraries. Per això col·laborem amb diferents organitzacions, com amb el Banc dels Aliments, perquè aquests productes puguin tenir una segona vida i arribar a les persones necessitades, evitant alhora que es destrueixin. Posem fre, així, a la destrucció de menjar i col·laborem amb les persones menys afavorides, en  una relació de simbiosis en què totes les parts surten beneficiades.