Per què se celebra el 13 de setembre el Dia Internacional de la Xocolata?

Dades que desconeixies sobre l’aliment dels Déus

La xocolata és un aliment tan apreciat que probablement tots estaríem d’acord en què se celebrés la seva existència cada dia. Tot i així, hi ha un dia assenyalat al calendari per festejar que el món és un lloc millor gràcies a la xocolata: aquesta data és avui, el 13 de setembre, el Dia Internacional de la Xocolata.

 

Van ser els francesos qui van decidir marcar aquest dia, fent-ho coincidir amb el naixement de Roald Dahl, escriptor i autor del cèlebre “Charlie i la fàbrica de Xocolata”. L’Associació Mundial de Confiters es va sumar a la commemoració d’aquest dia, ja que el 13 de setembre naixia també el senyor Milton S. Hershey, fundador de la Hershey Chocolate Company, la companyia més gran als Estats Units.

 

Tot i que no seria fins als inicis del segle XX que el consum d’aquest aliment es popularitzaria a Europa, sobretot pels baixos costos de producció, la xocolata ja aterrava aquí, des d’Amèrica, després del descobriment de Cristóbal Colón. I malgrat que gaudeix de bona i mala fama a parts iguals, considerant-se un guilty pleasure o plaer culpable, la xocolata és en realitat un aliment molt beneficiós, sempre que optem per l’opció menys procesada.

 

Sabies que la xocolata millora les nostres habilitats cognitives? I que, gràcies a que és rica en flavonoides (combaten els radicals lliures), combat l’envelliment i contribueix a la regeneració cel·lular? És un antioxidant natural i genera benestar, ja que el seu consum allibera endorfines (augmenten els nivells de serotonina), fent-nos sentir més feliços. La seva olor estimula les ones cerebrals theta i relaxa, tot i que també és indicat per estudiar, ja que redueix la fatiga i afavoreix la concentració.

 

Els nutrients presents a la xocolata negra ajuda a que es formin bactèries bones a l’organisme i el seu contingut en flavonoides protegeix del sol la nostra pell. Es diu, a més, que també és indicada per prevenir i tractar diferents dolències; se la considera fins i tot un analgèsic natural.

 

I també ajuda a la nostra salut budodental. Et sorprèn, oi? Tot i que sempre se l’ha considerada enemiga de les nostres dents (sobretot si conté molt de sucre), la xocolata negra té agents antibacterians que ens ajuden a prevenir les càries.

 

Per tot això, i perquè bàsicament ens encanta, avui ens sumem a la celebració de la xocolata i de la seva existència al nostre món. I ho fem amb una deliciosa proposta: Crepe de xocolata, un dels nostres productes estrella i un dels favorits del teus clients, suma’l a la teva comanda!