Perquè les croquetes haurien de portar pinyol

Incorporem noves propostes a la nostra àmplia gamma de croquetes

Deia Gómez de la Serna, prolífic escriptor i periodista, que les croquetes haurien de portar pinyol, com les olives, per així poder portar el compte de les que en mengem. Potser podríem coronar-les amb un escuradents, a mode de pintxo, per així comptar-les millor, això seria una solució. És clar que, faria això que ens controléssim a l’hora de cruspir-nos-les? Probablement no. El cas és que és difícil resistir-se a una bona croqueta: cruixent, saborosa i fins i tot nostàlgica, és capaç de recordar-nos a l’àvia, a la cuina de la mama, a la nostra infància... Comfort food, que es diu ara.

 

En qualsevol cas, hi ha una cosa ben clara: a tothom li agraden les croquetes. A tothom, sense excepció. Pensa-ho, coneixes algú a qui no? És molt probable que no. I tot i que les sentim molt nostres, molt de la nostra gastronomia, molt de les cartes dels nostres restaurants, l’origen de la croqueta l’hem de buscar al país veí; va néixer a França a mans d’Antonin Carême, cuiner del Rei, qui les va servir per primer cop el 1817, batejant-les a partir de l’onomatopeia croquer, la qual significa cruixir.

 

Nascudes allà i perfeccionades aquí, allò amb el que coincidim tots és en que, tot i que l’alta cuina les ha sabut reinventar amb resultats increïbles, les de les nostres mares i/o àvies no tenen rival. Elles ens han explicat els trucs infalibles que fan que tot surti bé en una croqueta: des de l’oli en el qual es fregeixen, molt calent i en abundància, a la beixamel, la qual ha de ser suau i molt lleugera. Cal prescindir també de la pispa pastissera (res com fer-les amb dues culleres, seguint la tècnica quenelle) i no incorporar farina en l’arrebossat d’ou i pa; aquests dos últims consells, de Francis Paniego, del restaurant Echaurren.

 

Sigui com sigui, el que avui venim a explicar-vos és que a Geland hem incorporat novetats en la nostra gamma de croquetes, perquè puguis seguir conquistant els teus clients amb els sabor més clàssic però també amb els més originals i diferents! Pollastre de corral, gambes amb allets, pernil ibèric, bacallà, boletus, calamarsets en la seva tinta, cabrals, 4 formatges i ceba confitada, verdures a la brasa i formatge de cabra, espinacs i llagostins, bacó i brie, dàtils i bacó, txangurro i nyora, sobrassada i formatge mahón, ànec confitat... De tot això en tenim, en format croquetes, croquetons i mini croquetes.

 

Descobreix-les en el catàleg!