Quant en saps del croissant?

Dades que no coneixies sobre aquest rei de la brioixeria en el dia en què se li rendeix tribut

És, amb permís del Donut, l’autèntic rei de la brioixeria. És, també, quelcom al que pocs ens hi podem resistir. Parlem del croissant, o com es diu també en la llengua de Cervantes, el “cruasán”, al qual haurem clavat les dents un munt de cops però del que poques dades coneguem, però; poc importa quan el plaer no és conèixer-lo, sinó degustar-lo. Veritat?

 

Avui, no obstant, i coincidint amb el dia en què es rendeix tribut a aquest dolç present en tantes cultures gastronòmiques, cultivarem la vostra ment amb algunes dades relacionades amb els croissants. Comencem per allò més obvi: d’on són originaris els croissants? “De França, d’ençà el seu nom”. Doncs no! En realitat van néixer a Viena, tot i que és cert que al país gal li devem el fet d’haver estat un dels impulsors de l’èxit d’aquest clàssic; es diu, de fet, i amb freqüència, que és el millor lloc on podem gaudir d’un croissant.

 

Sigui com sigui, el dolç va néixer a la capital austríaca al segla XVII i com a símbol de commemoració d’una victòria de l’exèrcit vienès. Explica la tradició que en el 1638, quan els turcs intentaven assetjar la ciutat, van ser els forners qui, en treballar de nit, van escoltar com els enemics cavaven un túnel pel qual entrar a la urbs. Després de donar senyal d’alarma, es va voler reconèixer l’ajuda dels forners encarregant-los uns dolços en forma de l’emblema dels turcs (la mitja lluna), com a símbol de victòria.

 

Cal tornar de nou a França, però, doncs s’estima responsable de la seva introducció al país gal a la mateixa Maria Antonieta, dona del rei de França, de qui es diu era una apassionada d’aquests dolços.

 

Ja saps alguna dada més sobre els croissants... mai saps quan pot caure la pregunta al Trivial! Però mentrestant, què tal si ho celebrem berenant croissants? A Geland els oferim per a hostaleria i de totes les classes: mini, amb banyes, sense, de mantega, farcits, amb xocolata per sobre, salats... I fins i tot, Instant! Els més ràpids de Geland i també els més còmodes. Descongelar i au! Pregunta’ns! Estarem encantats d’assessorar-te i recomanar-te els nostres productes de brioixeria per a hostaleria.