Tàrtar i tataki, imprescindibles a la cuina

Àpats de llegenda a la revista 'Cata'

Originalitat, seducció i atreviment. A les cartes de molts restaurants avui no poden faltar dues maneres singulars de cuinar: el tàrtar i el tataki. Aquestes elaboracions ofereixen un punt d'originalitat amb el qual s'aconsegueix satisfer fins i tot els paladars més exigents.

 

El tàrtar és una preparació de carn o peix cru picat molt fi amb diversos condiments o salses. Normalment servit sobre una torrada, és un plat molt popular a Polònia, encara que existeixen diverses teories sobre el seu origen; la més estesa és que procedeix de Mongòlia. Els tàrtars més habituals són els de vedella, cérvol, salmó i tonyina i l'objectiu de la recepta és aconseguir que el comensal oblidi que està menjant productes crus.

 

El tataki és un plat fonamental de la cuina japonesa. Es tracta d'una forma especial de preparar el peix i la carn que consisteix a passar el producte breument per les flames o la paella. El procés de maceració, en vinagre i gingebre mòlt, és alhora un aspecte molt important. L'últim pas abans del consum és filetejar les peces. Els tatakis més populars són els de salmó i tonyina, encara que darrerament també ho és el de vedella.

 

D'ençà l'apogeu del moviment foodie, cada cop més present a la gastronomia actual, i sempre amb el propòsit de satisfer les demandes dels nostres clients, a Geland hem volgut apostar per una línia nova de productes on s'inclouen diversos tatakis i tàrtars, descobreix-los en el nostre catàleg!

 

I no us perdeu el reportatge que recull el segon número de Cata, la nostra revista adreçada a l'àmbit de la restauració, on trobareu més informació sobre l'origen del tataki i el tàrtar, plats cada cop més habituals a les cuines professionals del nostre país.