Xavier Sagristà aconsegueix la seva segona estrella Michelin

El xef català va protagonitzar l'anterior número de la revista ‘Cata’

La presentació de Michelin de la guia d'Espanya i Portugal pel 2018 celebrada aquesta setmana a Tenerife ha comportat bones notícies per als restaurants espanyols. Els grans protagonistes de la gala van ser els xefs Jordi Cruz (ABaC) i Ángel León (Aponiente), els locals dels quals es van convertir en nous restaurants tres estrelles Michelin, la màxima distinció que s'atorga.

La cuina d'avantguarda de Cruz i el temple del Puerto de Santa María consagrat al mar s'uneixen a la llista de menjadors nacionals triestrellats, que ja supera la desena: Arzak, Akelarre, Martin Berasategui, Azurmendi, Celler de Ca Roca, Sant Pau, Quique Dacosta Restaurante, DiverXO i Lasarte.

Entre els 17 restaurants espanyols que van sumar la seva primera estella, volem destacar la distinció al Castell Peralada Restaurant. Aquest local va obrir les seves portes fa dos anys de la mà del xef Xavier Sagristà i el cap de sala i sommelier, Toni Gerez. Tots dos van formar part de l'equip del El Bulli i ja van obtenir una estrella en el seu desaparegut Mas Pau en Avinyonet de Puigventós.

Va ser un plaer compartir l'experiència entre fogons del xef Sagristà en el número 3 de la revista ‘Cata’. Ara és plaer veure com suma la seva segona estrella Michelin gràcies al seu treball, il·lusió i amor per la cuina. Des de Geland, traslladem la nostra més sincera enhorabona al xef català i a tot el seu equip.

Llistat de notíces