El consum alimentari a Espanya

Menús més simples, menjars més ràpids i plats i mètodes de cuinat més saludables: aquestes són algunes de les tendències

Menús més simples i menys copiosos i mètodes de cuinat més ràpids i més saludables. En termes generals, aquests són alguns dels trets que millor defineixen les preferències en hàbits alimentaris dels espanyols actualment, els quals, a més, cada cop dediquen menys temps a cuinar. Ho apunta l’Informe de Consum Alimentari a Espanya 2018, elaborat pel Ministeri d’Agricultura i Alimentació. D’acord amb l’estudi, cada cop cuidem més la nostra alimentació i estem disposats a gastar més diners tant en productes com en serveis que ofereixin un valor afegit.

 

La despesa total en alimentació l’any passat va ascendir, d’acord amb les dades que recull l’informe, a 103.077,41% milions d’euros, xifra que es tradueix en un augment del 0,5% de la despesa. D’aquest percentatge, un 33,5% es va destinar al consum fora de la llar, fet que reflexa a més un increment respecte al 2017.

 

Pel que fa a les preferències, guanya terreny l’aposta per un menú més saludable i lleuger, tant a l’hora de dinar com de sopar; es consum més l’opció de plat únic i menys la del menú complet, i alhora guanya presència el plat per compartir. L’amanida verda és un dels plats més presents i la simplificació dels plats, amb mètodes més ràpids i també més healthy (planxa, cuit, sense cuinar) guanyen impuls.

 

Via i més informació | Diario Gastronomia