Friolisa participarà en el Fòrum Gastronòmic Barcelona, del 18 al 20 de novembre

Un esdeveniment imprescindible pels professionals del món de la gastronomia

El recinte Fira Barcelona Montjuïc acollirà els pròxims 18, 19 i 20 de novembre una de les cites més esperades pels professionals del món de la gastronomia, el Fòrum Gastronòmic Barcelona 2019, un llorejat esdeveniment de referència internacional el qual, a més, enguany serà més gran que mai en haver duplicat el seu espai amb l’objectiu de traspassar fronteres.

 

Un espai per a l’alta cuina europea

 

Sota el lema “(Re)pensar la gastronomia”, el saló convidarà a la introspecció sobre el moment culinari actual i, per això, comptarà amb la participació dels responsables de les propostes gastronòmiques que més triomfen actualment a Espanya, Itàlia, França o Dinamarca. Parlem de noms com Niko Romito, Jordi Cruz, Carme Ruscadella, Eduard Xatruch i Mateu Casañas, Paco Pérez, Oliver Peña o Jordi Butron i Xano Saguer. En total, més de 30 grans xefs procedents d’arreu d’Europa descobriran als assistents quines són les noves tendències en alta gastronomia, alhora posant en valor el paper que juguen les dones al capdavant de restaurants de prestigi i reivindicant la sostenibilitat en el món de la cuina.

 

Amb un total de 6.000m2 de superfície expositiva neta i 4.000m2 d’espai dedicat a activitats, l’espai comptarà amb la participació de més de 200 empreses expositores, amb marques com Estrella Damm, Tupinamba, Disteco, Complet Hotel o Friolisa, entre d’altres. Es dedicarà, a més, un espai espacial a les empreses artesanes que ofereixen productes de proximitat a “Espai Catalunya”.

 

Un Fòrum Gastronòmic més dolç que mai

 

Més de 500 marques nacionals i internacionals, més de 200 expositors i prop de 30.000 visitants és allò que s’espera enguany amb el Fòrum Gastronòmic Barcelona, cita on la pastisseria i la cuina de dolços jugaran rols protagonistes.

 

Els més golosos estan d’enhorabona, ja que un dels objectius que es marca enguany l’esdeveniment és potenciar el món de la rebosteria; entre els reclams per a aconseguir-ho, la presència de René Frank, ànima mater del afamat restaurant de postres alemany CODA.

 

Alhora, també tindrà lloc la celebració de la V edició del concurs TheBestDessert, entre el jurat del qual trobem figures com la de Jordi Roca, Xano Saguer, Albert Adrià o el propi René Frank. Al certamen li sumem d’altres com el Concurs al Millor Panettone Artesà d’Espanya o els tallers relacionats amb pastisseria i cuina dolça, entre els quals destaquen els que giraran en torn de la xocolata i els seus usos en la cuina contemporània.

 

I com a novetat en aquesta edició, l’espai estrenarà Expo Nadal/Sweetfusió, el qual formarà així part de la nova oferta del Fòrum dolç.

 

Fòrum Lab i Fòrum Vi

 

Presentacions i taules rodones amb especialistes en torn de tres eixos clau en la restauració del present i del futur: la gestió del restaurant, la digitalització i les noves eines de marketing, sostenibilitat i consciència social. Això és un resum del que trobaran els participants del Fòrum Gastronòmic aquest any en el nou espai Fòrum Lab, novetat a la qual sumem el Fòrum Vi. I és que el saló incidirà en el creixent protagonisme del sumiller en el restaurant i per això inclourà propostes especialitzades amb un espai en què es desenvoluparan les ponències dels millors enòlegs, viticultors, sumilleres i prescriptors.

 

S’inclouen, a més: el Concurs Millor Sumiller de Catalunya 2019; els Premis Josep Mercader, els quals reconeixen la trajectòria professionals de cuiners, enòlegs, responsables de sala, productors, etc. i els premis InnoFòrum, que reconeixeran la innovació en la gastronomia en diferents categories. No ens oblidem dels concursos Asian Culinary Awards Udon o el certamen Plat Favorit dels Catalans, organitzat per la revista “Cuina”.

 

Friolisa, present en el Fòrum Gastronòmic 2019

 

Nascut al 1999, el Fòrum Gastronòmic celebra aquest 2019 els seus 20 anys de vida. A més de Barcelona, també se celebrarà a Girona i a A Coruña. I a Friolisa tenim el plaer de confirmar la nostra presència, us donarem més detalls pròximament!