Llegums i verdures: el ‘picuteig’ saludable

4 ideas per fer hummus amb bróquil, carbassó, coliflor i espinacs

Els llegums i les verdures són una peça fonamental per a una correcta alimentació i tots hauríem d’incloure-les a la nostra dieta. Aprofitar l’arribada de la tardor per gaudir-les en plats de cullera és una molt bona opció, tot i que també podem preparar plats freds ben deliciosos amb els quals treure-li tot el profit possible a les llegums.

 

El millor exemple el trobem amb l’hummus, un humil paté de cigrons el qual s’ha apoderat, en els últims anys, de les taules de tot el món, convertint-se en un dels plats més sol·licitats en tots els restaurants i reversionant-se de maneres diferents. I no ens estranya, ja que a més d’estar boníssim és molt beneficiós per a la nostra salut gràcies a la seva alta concentració en proteïnes vegetals.

 

I tot i que l’opció més clàssica ens agrada a tots -aquella no s’inclouen els cigrons-, avui us donem idees per fer plats d’hummus diferents: hummus de/amb verdures! En aquestes receptes també entren en joc altres aliments com el bròquil, els espinacs, el carbassó o la coliflor. Una novetat que pots incloure en la carta del teu restaurant per sorprendre als teus clients.

 

¡Pren nota!

 

Hummus de carbassó: 350g de carbassó ultracongelat, 65g de nous de macadamia, AOVE, cullerada de tahini, dent d’all, mitja llimona exprimida, cullerada petita de comí, caiena en pols i sal. -> Batre tots els ingredients fins a aconseguir la textura desitjada.

 

Hummus de coliflor: 400g de coliflor ultracongelada, AOVE, cullerada petita de pebre dolç, sal, cullerada petita de comí, dos dents d’all, suc de llimona, dos cullerades de tahini. -> Daurar al forn durant uns 20m la coliflor, assaonada amb pebre dolç, sal, all picat, comí i oli. Després triturar i afegir la resta d’ingredients fins formar un puré.

 

Hummus amb espinacs: 200g de cigrons, 400g d’espinacs ultracongelats, 50ml d’aigua, suc de llimona, cullerada de tahini, cullerada petita de cúrcuma, pebre, cullerada petita de comí, dent d’all, oli i sal. -> Comença bullint els espinacs i després tritura’ls amb la resta d’ingredients; servir acompanyat de pa de pita.

 

Hummus de bròquil i cigrons: 200g de cigrons, 400g de bròquil congelat, tres cullerades de tahini, dos dents d’all, suc de llimona, sal, pebre i AOVE. -> Daurem el bròquil al forn, assaonat amb oli, sal i pebre. Després el piquem juntament amb la resta d’ingredients i el servim amb pinyons.

 

 Via | Consumer.es