Descobrint curiositats sobre el flam

Un postre clàssic que enamora a tothom

El flam és un postre clàssic que ha encantat a persones de totes les edats i cultures durant segles. Amb la seva textura suau i el seu sabor dolç, el flam s'ha convertit en un favorit a tot el món. Però, quant saps realment sobre aquest deliciós menjar? En aquest article, explorarem algunes curiositats fascinants sobre el flam que potser et sorprendran.

 

1. Orígens antics

Tot i que el flam tal com el coneixem avui en dia es va originar a Europa, les seves arrels es remunten a l'antiga Roma. Els romans preparaven un postre similar anomenat "tyropatinam" que consistia en ous batuts, llet i mel. Amb el temps, aquesta recepta va evolucionar i es va estendre per tot Europa, adoptant diferents variacions segons la regió.

 

2. Influència àrab

Durant l'Edat Mitjana, la influència àrab en la cuina europea va introduir nous ingredients i tècniques de preparació, incloent l'ús del sucre i la caramel·lització. Això va portar al desenvolupament del que avui coneixem com a flam, que es caracteritza per la seva cobertura de caramel·litzat daurat.

 

3. Variacions globals

Al llarg dels anys, el flam ha evolucionat per adaptar-se als gustos i tradicions culinàries de diferents cultures arreu del món. Des del flam d'ou espanyol tradicional fins al crème caramel francès, passant pel flam de coco a l'Amèrica Llatina i el flam de té verd a l'Àsia, cada regió té la seva pròpia versió única d'aquest postre clàssic.

 

4. Ingredients senzills, sabor exquisit

Una de les coses més sorprenents sobre el flam és la seva simplicitat en termes d'ingredients. Bàsicament, només necessites ous, llet i sucre per fer un flam bàsic. Tanmateix, la combinació d'aquests ingredients en les proporcions adequades i la tècnica correcta de cocció és el que crea la textura suau i el sabor exquisit que fa que el flam sigui tan irresistible.

 

5. Popularitat duradora

Tot i els canvis en les tendències gastronòmiques al llarg dels anys, el flam ha mantingut el seu lloc com un dels postres més populars arreu del món. La seva simplicitat, versatilitat i sabor deliciós el converteixen en una opció clàssica que segueix sent estimada per generacions.

 

6. Rècord Guinness mundial

El 2017, Mèxic va obtenir el rècord Guinness mundial pel flam més gran del món, que pesava impressionants 3.175 quilograms i mesurava més de tres metres de diàmetre. Aquesta gesta impressionant va demostrar la passió i l'amor del país per aquest postre clàssic.

 

Conclusió

En resum, el flam és molt més que un simple postre: és un símbol de tradició, cultura i amor per la bona cuina arreu del món. Amb la seva història rica i variada, la seva simplicitat encantadora i el seu sabor exquisit, el flam seguirà sent un favorit durant molts anys més. La propera vegada que gaudeixis d'un tros de flam, pren-te un moment per apreciar la màgia darrere d'aquest postre clàssic i descobreix el seu deliciós sabor.