Felicitats, Xef!

20 d’octubre, Dia Internacional del Xef

Un cuiner es converteix en artista quan té coses a dir a través dels seus plats, així com ho fa un pintor als seus quadres”, digué un dia Joan Miró, qui no va dubtar a enaltir als altars la professió dels cuiners, atorgant-els-hi la categoria d’artistes. I no li faltava raó al pintor cèlebre: t’has parat a pensar algun cop en totes les sensacions que són capaços de transmetre’ns alguns plats? “És un llenguatge. Una forma d’expressió que pot transmetre’ns felicitat, bellesa, poesia, màgia, humor, provocació, cultura”, deia el no menys mític Ferran Adrià al respecte. Acertadíssim.

 

I és que la cuina és moltes coses: és confort, és nostàlgia, és plaer, és vida. I per això, per totes aquestes coses que és, mereix ésser reivindicat el paper que juga la cuina i els cuiners a la societat. Per sort, la promoció d’aquesta professió està cada cop més aconseguida, gràcies probablement al boom gastronòmic experimentat en els darrers anys. La cuina viu el seu moment de glòria mundial, però el bany en les mels de l’èxit amaga també moltes hores de treball, de sacrifici i d’esforç; és un sector molt dur, el de la restauració i l’hostaleria.

 

És per això, avui més que mai, que volem felicitar als cuiners, tant als que s’hi dediquen professionalment com als que no. Sense ells Geland no tendria sentit i, de fet, el nostre lema i la nostra filosofia gira al voltant d’ells, en torn a fer-los feliços. I diem allò de “avui més que mai” perquè tal dia com avui, l’any 2004, l’Associació Mundial Culinària (WACS) decidia batejar el 20 d’octubre com el Dia Internacional del Xef, en reconeixement a la labor exercida per tots els cuiners del món.

 

Si ja ho diu la saviesa popular: “Barriga llena, corazón contento”. Cuiners, cuineres, gràcies per contentar-nos el cor! Esperem correspondre-us de la mateixa forma, #makinghappychefs.