Carpaccio, un plat amb infinitat de possibilitats

Descobreix el gran assortiment de Carpaccios que t'oferim a Geland

Viatgem fins a Venècia, als anys 30, època en la qual es data l'origen del Carpaccio, un plat italià la popularitat del qual ha anat incrementant-se en els últims anys i un habitual en les cartes de cada vegada més restaurants. La recepta original contempla la seva elaboració amb rodanxes crues de rellom de bou, tallades molt fines i amanides amb només un rajolí de suc de llimona; actualment, però, el plat s'ha reversionat de diverses formes, afegint-se'n a la fórmula ingredients com el formatge parmesà, l'oli d'oliva o vinagretes elaborades a partir de cítrics.

 

Al nostre país aquesta delícia culinària arribava allà pels anys 80, quan també va començar a obrir-se lloc en les cuines professionals dels millors restaurants europeus. A mesura que pujava la seva popularitat, també es multiplicaven les versions de la recepta bàsica, substituint-se així l'ingredient principal -rellom de bou- per altres carns o fins i tot per altres aliments; peix, mariscos i bolets també són ara els protagonistes d'aquest plat deliciós.

 

I encara que existeixen diferents maneres de preparar-lo, hi ha una regla bàsica que sempre ha de complir-se si es vol elaborar un bon Carpaccio: les rodanxes han de ser molt finetes, doncs en aquest punt resideix, de fet, la clau de l'èxit del plat. De la mateixa manera, si el Carpaccio s'elabora amb carn, convé que aquesta sigui vermella, mentre que si es prepara a partir d'algun peix, és recomanable apostar sempre pels lloms d'aquest.

 

Finalment, cal recordar que el Carpaccio s'elabora amb ingredients crus i per aquest motiu és molt important triar matèria primera d'excel·lent qualitat. Afortunadament, compteu amb un aliat d'excepció: Geland! Perquè fa anys que us oferim productes de primeríssima qualitat, sempre amb el propòsit d'acompanyar-vos en el camí cap a l'èxit del vostre restaurant. És més, coneixes el nostre ampli assortiment de Carpaccios? De bou, de gamba, de tonyina, de pop, de bacallà, de salmó, de peus de porc, de peix espasa, de magret d'ànec, de pressa ibèrica... Les possibilitats són infinites, consulta'ns!