El diamant negra de la cuina

La tòfona negra, un producte de temporada amb el que podràs millorar qualsevol plat

El seu aroma intens, variable segons els seus “terroirs” i molt personal i difícil de definir, la converteixen en la favorita de molts xefs. Parlem de la tòfona negra d’hivern, també coneguda com truffle du Périgord o Tartufo Nero, capaç de donar-li un gir de 180º a qualsevol plat, fent-lo únic i elevant-lo als altars de l’alta cuina.

 

Ja sigui per tractar-se d’un producte molt apreciat pel seu sabor o pel seu elevat preu, es coneix a la tòfona negra com el diamant negre de la cuina. Ja saps com fer-la servir?

 

Els usos en la gastronomia de la tòfona negra són molt variats: podem enriquir amb el seu aroma la carn d’un deliciós carpaccio o donar-li un toc als nostres embotits, formatges o guisats.

 

De la mateixa forma, si posem dins d’un mateix recipient uns ous i una mica de tòfona, aquests acabaran agafant tot el sabor d’aquest exquisit ingredient. Clar que els més tradicionals preferiran combinar tots dos productes en un simple però exquisit plat d’ous fregits amb tòfona ratllada per sobre.

 

El mateix passa amb la pasta, no farà falta cap formatge o salsa, la tòfona ratllada li donarà tot el sabor! I per aromatitzar amanides, res com col·locar una mica de tòfona dins d’un bon AOVE.

 

Les seves excel·lents qualitats gastronòmiques fan que aquesta temporada la tòfona negra sigui la protagonista de moltíssimes propostes als restaurants. Serà el teu un d’ells? Troba la tòfona negra al millor preu a Friolisa Pomona Iberia, on només et servim productes de qualitat inigualable: #makinghappychefs.