10 curiositats sobre la pasta

 25 d’octubre: Dia Mundial de la Pasta

Sabies que la pasta és el plat més popular del món? I que hi ha més de 600 varietats de pasta diferents? I que avui se celebra el seu dia?

 

A més de ser un plat deliciós, capaç de fer les delícies de grans i petits arreu del món, és un aliment molt nutritiu el qual podem ficar dins d’allò que anomenem “comfort food”, o bé menjar que ens fa sentir-nos bé. Coneixies aquesta dada? Celebrem el 25 d’octubre, Dia Mundial de la Pasta, amb 10 curiositats sobre aquest famós plat.

 

1. La pasta és el plat més popular del món, d’acord amb un estudi d’OXFAM. Tal i com ho llegeixes. Més, fins i tot, que la pizza, l’arròs o la carn, la pasta està present en tots els punts del planeta.

 

2. La pasta es diu pasta des de temps immemorials, pensaràs. Error! Les primeres referències a aquest plat es produeixen amb el nom de “maccare”, del llatí, un terme que podria traduir-se com “aplastar, trinxar”.

 

3. És preferible cuinar-la “al dente”, o al punt. Però, i per què? Si la fem d’aquesta manera ens mantindrem saciats durant més temps, ja que així triga més en digerir-se. Ens ajuda també a mantenir els  nivells de sucre més estables.

 

4. La pasta més popular al seu país d’origen, Itàlia, és l’espagueti, però existeixen infinitat de varietats. Compte, que no exagerem en dir-ho: existeixen fins a 600 tipus i formes de pasta distintes.

 

5. La raó que explica que existeixin tantes varietats de pasta es deu a què aquest ampli ventall de possibilitats permet que la pasta combini millor amb determinades salses. La forma, el pes, el tamany i la textura de la pasta han de tenir-se en compte a l’hora d’escollir amb què condiments mesclar-la.

 

6. Tot i que la cataloguem dins dels carbohidrats, la pasta és també font de proteïnes. De fet -tot i que segons la marca-, una tassa de pasta conté fins a 8g de proteïna.

 

7. Ens fa feliços; menjar pasta, ens fica contents. Científicament parlant, a més, i és que la pasta -especialment la integral- és rica en triptòfan, que afecta als nivells de serotonina en el cervell, un neurotransmissor que inhibeix la ira i l’agressió.

 

8. Hi ha polèmica sobre el seu origen. Es diu que Marco Polo va tornar de la Xina amb aquest aliment l’any 1275, però no, els grecs i els romans ja consumien aliments molt similars a la pasta.

 

9. Es cuina en olles amples. De fet, és un error comú i estès el cuinar-la en recipients petits, ja que així no permetem que el tallarin s’expandeixi.

 

10. Es més respectuós amb el planeta que altres aliments. El seu origen vegetal causa menys impacte ambiental que altres aliments d’origen animal. Es requereix mens terra, energia i aigua per produir-se: recordem que la pasta es prepara a base d’aigua i farina.

 

Us han agradat aquestes curiositats? Ben segur que sí! Com també ho farà la nostra nova gamma de pasta fresca. Encara no la coneixes? Busca-la al nostra catàleg! Caracteritzada pel seu ràpid procés de preparació, el qual millora en un 50% el rendiment a la cuina. Solicita’ns més informació!